Translate

субота, 24. септембар 2016.

Sun dried tomato



Sun dried tomato je izvorno sušeni paradajz na suncu, međutim probala sam da ga spremim u rerni i oduševila se njegovim ukusom. Priprema je krajnje jednostavna.

Potrebni sastojci :
8 zrelih paradajza
4 čena belog luka
1 kašika sušenog origana
125 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
so morska po ukusu , kao i mleveni biber

Priprema :
Zagrejati rernu na 150 ili 160 stepeni. Staviti papir za pečenje u pleh ,iseći paradajz na pola, izgnječiti beli luk  . U posebnu posudu stavite maslinovo ulje, izgnječen beli luk, origano, so i biber. 
Četkicom ili kašikom premazati svaku isečenu stranu paradajza.
Peći u zagrejanoj rerni oko 2 sata. 
Kada je paradajz gotov , izvaditi iz rerne i sačekati da se prohladi. Tako prohlađen paradajz možete staviti u teglu ili staklenu činiju i preliti ga sa maslinovim uljem i držati u frižideru. 
Ovaj sjajan prilog sam iskoristila za doručak sa pršutom, gaudom, maslinama, rotkvicama i sve to zalila kefirom.




Нема коментара:

Постави коментар