Translate

понедељак, 5. децембар 2016.

Oopsie lepinje


Konačno je došao na red i oopsie bread ☺. Nisam ga do sad pravila, ali sada znam da će čest gost biti u mojoj kuhinji. Priprema je brza, jednostavna a rezultat je ukus koji je savršen.

Potrebni sastojci :
3 jaja
120 gr sremskog sira (ili ABC sir )
prstohvat morske soli
crni susam ( može i beli )
1/2 kašičice praška za pecivo

Priprema :
Belanca umutiti sa solju u čvrt sneg. Žumanca umutiti, pa dodati prašak za pecivo i sir, te dobro umutiti da masa bude ujednačana. U žumanca dodavati belanca, kašiku po kašiku i pažljivo mešati da ostane čvrsta struktura.
Rernu zagrejati na 150 stepeni. Na pleh staviti pek papir i kašikom sipati smesu ( dovoljna je jedna kašika za jednu lepinjicu ), ali ostaviti dovoljan razmak, jer će se lepinjice širiti u toku pečenja. Sve posuti susamom i peći oko 25 minuta.
Ja sam se ovoga puta uz oopsie odlučila za sporo pečeni paradajz , koji je preukusan, pršutu i kapar. Odlična kombinacija za jedan doručak ili ranu večeru. 

Нема коментара:

Постави коментар